Att handla

Att handla växter är ju lite speciellt eftersom det rör sig om levande material. Allt finns inte att tillgå året runt och ibland är det varken vi som säljare eller du som köpare som bestämmer leveranstid och leveranssätt utan växterna!

Det är också så att samma växtslag eller sort kan finnas i många olika morfologiska kvaliteter – olika storlekar, former och med rötterna i olika typer av behållare, klumpar, substrat och system. Allt för att i möjligaste mån anpassas till dina önskemål om t.ex planteringstid och etableringsförmåga.

Om du är osäker på vad som är bäst för just ditt projekt så ring oss och fråga!

När du kommit fram till vad du vill ha för växter får du bästa pris om du handlar enligt följande:

För mer information läs gärna leveransbestämmelserna för plantskoleväxter:

  1. Skicka en växtlista till oss och begär en offert i god tid innan önskad leverans. Växtlistan bör innehålla växternas vetenskapliga namn, vilken kvalitet som önskas samt antal per sort.

  2. Vi återkommer med en projektanpassad offert så fort vi kan. Under lågsäsong går det på någon dag eller två – under högsäsong kan det ta mer än en vecka. Det beror lite på vad du frågar efter.

  3. Om du sedan tycker vår offert är bra gör du en beställning. Det går bra att både ringa eller maila. Ju tidigare du kan lägga beställning ju bättre blir leveranssäkerheten eftersom dina växter då bokas upp och reserveras för just ditt projekt. Även om planteringstiden ligger flera månader och ibland år framåt i tiden.

  4. När du lagt beställning återkopplar vi med en orderbekräftelse. I samband med beställning vill vi gärna ha eventuella projektnummer eller märkning, dina önskemål om leveranstider, leveransadress samt kontaktperson vid leverans.

Begär Offert

Beställning

Beställning av produktkatalog

Beställning av lösenord